Гергов се отказва от варненския панаир. Бизнесменът Георги Гергов се отказа

...
Гергов се отказва от варненския панаир. Бизнесменът Георги Гергов се отказа
Коментари Харесай

Бизнесменът Гергов се отказва от акциите на Варна в панаира

Гергов се отхвърля от варненския панаир. 

Бизнесменът Георги Гергов се отхвърли да усилва капитала на взаимното си сдружение с община Пловдив " Пълдин Туринвест " с акциите на Варна в панаира. За 6 октомври той беше насрочил общо заседание на акционерите и точката за апорта беше в дневния ред. Съдебният спор по внасянето на дяловете на община Варна в панаира обаче е провесен и произнасянето на Върховен административен съд се чака до 14 октомври. Ако Варна стане акционер в " Пълдин Туринвест ", Георги Гергов би придобил надзор от над 79 на 100 в панаира.

" Оттеглям тази точка от дневния ред и ще прикани всички акционери да вдигнем капитала. Голям звук се подвигна ", съобщи Гергов пред " ".

По-рано той разгласи, че сдружението има потребност от пари и по тази причина не може да чака произнасянето на Върховен административен съд. „ Делото може да го решат след 1 месец, може и да не го решат. Каквото и да решат, мен не ме интересува. Всички акционери имат право да усилват капитала. Ако не стане с община Варна, аз ще го подвигна – с мои пари или с община Пловдив ще се разберем. Ще забележим какво ще стане нататък, може да тегля и заем “, сподели той.

Гергов има 75 на 100 от капитала на " Пълдин Туринвест ", община Пловдив - 25%. През 2017 година страната изненадващо трансферира 29 на 100 от дяловете си в панаира на община Варна. Местните съветници взеха решение да върнат акциите, само че решението остана неизпълнено до 2021 година, когато Георги Гергов предложения община Варна да стане акционер в " Пълдин Туринвест " с дяловете в панаира. Тогавашният министър на стопанската система Даниела Везиева предизвести, че това би било скрита приватизация на панаира, само че все пак през декември м. година съоветниците утвърдиха договорката. Решението беше анулирано от Административния съд във Варна, последва тъжба до Върховен административен съд и решението би трябвало да е реалност до броени дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР